HOOGE WELLE

Kinesitherapie

Begeleiding en ondersteuning, op maat van de patiënt. Dit is wat bij ons centraal staat. Door de kennis en de verschillende specialisaties van de therapeuten, kunnen we snel en gericht helpen. Samen werken we aan uw herstel, want we geloven dat we samen sterker staan dan alleen!

Skills

Wat doen we?

De tijd dat er enkel gemasseerd werd, ligt al lang achter ons. De kinesitherapie is geëvolueerd van een eerder passieve naar een actieve therapie. De inzet van de patiënt zelf is enorm belangrijk geworden. Actieve oefentherapie speelt meer en meer de hoofdrol! Een geslaagde behandeling bestaat uit een manuele aanpak door ons team en een uitgebreid oefenprogramma voor en door de patiënt. Samen zorgen we voor een goed herstel!

Algemene revalidatie

Bij algemene revalidaties wordt een reconditionering met optimaal functioneel herstel beoogd. Voorbeelden zijn herstel na een orthopedische ingreep (oa. heup- en knieprothesen, wervelzuiloperaties, peesherstel van de schouder…), conservatieve behandeling van bepaalde orthopedische problemen (oa. frozen shoulder, tenniselleboog, enkeldistorsies, patellofemorale problemen,…), revalidatie bij hart- of longaandoeningen en revalidatie bij aandoeningen van het zenuwstelsel (oa. ruggenmergaandoeningen, CVA, ziekte van Parkinson,…).

Manuele therapie

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ze kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen ze (weer) soepel en neemt de pijn af. Een manueel therapie maakt hiervoor gebruik van een brede waaier aan technieken, zoals mobilisaties, oscillaties en manipulaties. Er wordt ook aandacht besteed aan actieve revalidaties, zoals stretching en actieve oefeningen.

SPORTKINESITHERAPIE@2x

SPORTKINESITHERAPIE

Sportkinesitherapie is bedoeld om blessures opgelopen tijdens het sporten te behandelen en de patiënt zo snel als mogelijk terug te laten sporten. Het revalidatieschema wordt afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent. Met een goed uitgeruste oefenzaal trainen we aspecten als kracht, uithouding, snelheid, lenigheid en coördinatie. Verder werken we ook preventief om toekomstige letsels te vermijden.

Rugschool

Aan de hand van de nodige informatie, tips en adviezen proberen we aan te leren hoe de rug dagdagelijks best gebruikt wordt. Daarnaast ligt de focus op het verstevigen van de diepe rug- en buikspieren en het streven naar een optimale bewegingsmogelijkheid in de rug. De aangeleerde oefeningen kunnen thuis worden geoefend en worden in de praktijk herhaald, aangepast en verzwaard. Hierdoor kan de rug de belastingen die het ondergaat in het dagelijks leven beter opvangen.

BEKKENBODeMREËDUCATIE

(vanaf september 2021) U kan bekkenbodemtherapie nodig hebben als je last hebt van (ongewild) urineverlies, hevige aandrang, stoelgangsproblemen, een verzakking van een orgaan, bij seksuele problemen, bij pijn of na een operatie. Ook kinderen kunnen nood hebben aan bekkenbodemreëducatie. Dit ondermeer bij bedplassen (enuresis nocturna), bij een overactieve blaas, bij (ongewild) urineverlies (enuresis diurna), bij pijn of bij stoelgangsproblemen. De eerste behandeling duurt 60 min. Daarin wordt vooral veel uitleg gegeven. Vanaf dan duurt een behandeling 30 min. Er kan gebruik gemaakt worden van een biofeedbacktoestel (dwz. dat u zelf kan zien wat uw bekkenbodemspieren doen, opspannen of ontspannen) en daarvoor wordt er een vaginale of anale sonde gebruikt. Deze is persoonlijk en dient aangekocht te worden. U hoeft geen speciale kledij aan te doen om bekkenbodemtherapie te volgen
MYOFASCIALE THERAPIE@2x

MYOFASCIALE THERAPIE

Patiënten die pijn hebben door het verkeerd functioneren van spieren kunnen verholpen worden met Myofasciale Therapie. In deze spier ontwikkelen er zich triggerpoints (pijnpunten), deze voelen hard aan en veroorzaken pijn op specifieke lokalisaties en in uitstralingszones. Via gericht onderzoek wordt nagegaan welke spieren verkeerd functioneren. Deze triggerpunten worden met dry needling behandeld. Met een fijne naald worden de triggerpoints aangeprikt. Op die manier zal de spier zich ontspannen en zal de circulatie op die plaats gestimuleerd worden. Aanvullend wordt er op de betrokken spieren warmte en stretching toegepast.

BEHANDELING VAN KAAKGEWRICHTSPROBLEMEN

Een probleem van het temporomandibulair gewricht (of kaakgewricht) kan leiden tot diverse symptomen: pijn in kaak/nek/hoofd, tandpijn, beperkte of pijnlijke mondopening, pijnlijk klikken of schrapen bij kauwen of openen van de mond, oorsuizen, hoofdpijn, pijn achter het oog, duizeligheid…. Via een gespecialiseerd onderzoek bepaalt de therapeut of het probleem ligt bij de spieren rond het kaakgewricht of bij het gewricht zelf. Een combinatie van beide is uiteraard ook mogelijk. Gespannen spieren worden behandeld via dry needling, massage, triggerpunt behandeling en oefeningen. Via manuele technieken zorgen we ervoor dat het kaakgewricht terug optimaal functioneert.

SHOCKWAVE THERAPIE
(ESWT)

Shockwave therapie is één van de nieuwste behandelingen voor hardnekkige problemen van het bewegingsapparaat. Het shockwave apparaat genereert hoogenergetische impulsen die lokaal op het aangedane letsel worden toegepast om de bloedcirculatie en de stofwisseling te activeren. Shockwave stimuleert de eigen genezingskracht van het lichaam. Een aantal indicaties zijn: tennis- en golferselleboog, calcificaties in pezen, bursitis, chronische ontstekingen, achillespeesontsteking, hielspoor/ fasciitis plantaris, patellaire tendinopathie, verkrampte rug- en nekspieren,….

PRE- EN POSTNATALE KINE@2x

PRE- EN POSTNATALE KINE

 
Na de bevalling kunt u rond de 6 weken starten met postnatale kine. Dan worden niet alleen alle spieren weer opgetraind, maar wordt de bekkenbodem ook gecontroleerd. Er wordt een behandeling op maat aangeboden aan de noden van uw lichaam en doelen die u wilt stellen.Bent u zwanger? Wilt u weten hoe u uw weeën kan opvangen tijdens uw bevalling? Dan kunt u bij ons terecht om dit aan te leren. Wij leren u en uw partner verschillende houdingen aan en leren u de juiste ademhalingstechnieken.
ons team

In goede handen

Benedicte Ghyselen

Praktijkhouder sinds 2004, mama van twee kinderen;

Werkervaring

Aan de slag als kinesitherapeut sinds 2001.

Diploma's en bijscholing

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (Ugent)
  • Postgraduaat manuele therapie (2001-2003) (Ugent)
  • Sportkinesitherapie (2003-2004)
  • Shockwave therapeut
  • Temporomandibulair therapeut
  • Myofasciale therapeut
  • Diverse kortdurende bijscholingen

Ine Raedt

Kinesitherapeut

Werkervaring

Aan de slag als kinesitherapeut sinds 2021.

Diploma's en bijscholing

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (UGent)
  • Myofasciale therapeut in opleiding

Jasper Soen

Kinesitherapeut

Werkervaring

Aan de slag als kinesitherapeut sinds 2019.

Diploma's en bijscholing

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (UGent)
  • Postgraduaat Manuele therapie (2019-2020)
  • Myofasciale therapeut
  • Diverse kortdurende bijscholingen
  • Loopanalyse

Jana Vanhove

Kinesitherapeut

Werkervaring

Aan de slag als kinesitherapeut sinds 2018.

Diploma's en bijscholing

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (UGent)
  • Postgraduaat Manuele therapie (2019-2020)
  • Diverse kortdurende bijscholingen
  • Loopanalyse

Janne Buffel

Kinesitherapeut, mama van drie kinderen.

Werkervaring

Aan de slag als kinesitherapeut sinds 2006.

Diploma's en bijscholing

  • Licenciaat / master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
  • Bijzondere bekwaamheid in de PELVISCHE REËDUCATIE (Inter-universitarie opleiding aan UA, VUB, UG en KUL) (2007-2008)
  • Babymassage (IRSK-Wings vzw) (2006 – 2007)
  • Opleidingen / bijscholingen gegeven binnen het ziekenhuis. Gaande van respiratoire revalidatie tot neuro-revalidatie, … (oktober 2012 – heden)
  • Diverse kortdurende bijscholingen

afspraak maken of
meer info?

[contact-form-7 id=”135″ title=”Contact Form”]